TOTTIES CHARKUTERIER

Historien startade för många år sedan då jag började jaga vildsvin och bestämde sig för att jag skulle försöka ta tillvara på hela djuren och få ut maximalt med smak utav alla detaljer. Därför blev jag extra exalterad över lufttorkingens älda konst. När Totties Mat hittade lokalerna i Älmsta där vi idag har vårt cateringkök fick jag möjlighet att göra det professionellt.

För att bättra på mina kunskaper begav jag mig till Eldrimner – resurscentrum för mathantverk i Jämtland. Här fick jag finslipa mina kunskaper och färdigheter.

Februari 2019 påbörjades ett samarbete mellan Totties Mat och Sandby Gård i Roslagen. Målet är att ta tillvara på de bästa djuren för andamålet, mogna lyckliga suggor och göra det bästa utav dem. Ett spännande projekt tog fart och etablerade sig väl under 2019 med enorm framgång.

 

I november 2019 utökade vi dessutom sortimenten med en Får-Tacka-Salami som görs på mogna får från Roslagen. Får-tacka-salamin medverkade i en stor mathantverkstävling och belönades med silvermedalj!

Motiveringen löd:

” Juryn tackar för en produkt som löser importproblematiken och matsvinnet i ett slag. En ren smak av skärgårdstacka i kombination av Roslagsspäck ger en fulländad upplevelse i både smak och textur. 2:a pris i Matverk Stockholm går till Totties mat med Får-Tacka-Salami.”

 

Totties Charkprodukter finns idag på: ICA Flygfyren, ICA Norrköp, ICA Väddö, begränsat sortiment i vissa gårdsbutiker samt på menyn hos några lokala restauranger.

Under hösten 2020 kommer en ny produkt ”Svin-God Salami” samt ett samarbete med ”Vilt of Sweden” där vi fått äran att tillverka lufttorkade hantverkskorvar till deras viltlådor.

VÅRA PRODUKTER:

VÄDDÖSALAMI

En grovmalen premiumsalami gjord på bog och sida. Salamin är kryddad med havssalt, rostade fänkålsfrön, vitlök, rosmarin och svartpeppar. Korven stoppas i oxtarm och doppas i vitmögelkultur. Mognadstid ca 6 veckor. Väddösalami är helt fri från tillsatser, e-ämnen och nitritsalt.

ROS PIG

En lufttorkad skinka där råvaran får tala för sig själv. Skinkan innehåller endast två ingredienser; Skinka och havssalt. Resten av smaken kommer genom tid, mognad, bakterier, mögel och kärlek. Mognadstid ca 3-6 månader.

GRIS-LE-HAM

En lufttorkad karré där råvaran har saltats med havssalt och kryddats med ingefära, rosmarin och äppelmust av Ingrid Marie-äpplen från Norrtälje Musteri. Därefter stoppas den i oxbottenfjälster, binds och doppas i vitmögelkultur. Mestadelen av smaken kommer genom tid, mognad, bakterier, mögel och kärlek. Denna karré är inspirerad av den italienska Coppan och är helt fri från tillsatser, e-ämnen och nitritsalt.  Mognadstid ca 3-6 månader.

GRIS-ALA-MALSTA

En lufttorkad kotlett eller filé där råvaran har saltats med havssalt och kryddats med rökt paprika, chilipeppar och vitlök. Mestadelen av smaken kommer genom tid, mognad, bakterier, mögel och kärlek. Denna köttbit är inspirerad av den spanska Lomo al Pimentón och är helt fri från tillsatser, e-ämnen och nitritsalt.  Mognadstid ca 3-6 månader.

FÅR-TACKA-SALAMI

En grovmalen premiumsalami gjord på mogna fårtackor och späck från mogna grisar. Salamin är kryddad med havssalt, rostade fänkålsfrön, vitlök, timjan, rosmarin och svartpeppar. Korven stoppas i oxtarm och doppas i vitmögelkultur. Mognadstid ca 6 veckor. Får-tacka-salami är helt fri från tillsatser, e-ämnen och nitritsalt.

SVIN-GOD SALAMI

En grovmalen premiumsalami gjord på svenska bökande vildsvin. Salamin är kryddad med havssalt, vitlök, svartpeppar, timjan, rosmarin och enbär. Korven stoppas i oxtarm och doppas i vitmögelkultur. Mognadstid ca 6 veckor. Svin-God Salami är helt fri från tillsatser, e-ämnen och nitritsalt.

ÅRETS JULKLAPP 2020: ”TRISS I SALAMI”

Julen närmar sig med stormsteg! Och i år kommer vi erbjuda en fantastisk julklapp!

Vår ”Triss i Salami”, som vi själva har utnämnt till Årets Julklapp, kommer innehålla 3 hanverkskorvar.

  • Väddösalami – Vår klassiker
  • Får-tacka-Salami – Prisvinnaren
  • Svin-God Salami – Vår nyhet 2020

Samtliga korvar kommer vara ca 40-50 cm långa och väga ca 300 gram. Totalt uppemot 1,5 meter och 1 kilo lufttorkad hantverkskorv!

Salamin kommer utlämnas under v.50 och v.51, dvs. 7/12-18/12. För beställningar av mer än 10 julklappar fixar vi utkörning inom Roslagen/Norra Stockholm.

För mindre beställningar kommer vi vid utvalda tillfällen stå utanför Norrtälje musteri och dela ut julklapparna och önska er en god jul!

Denna julklapp kommer troligen även säljas vid REKO-ringar. Men för att vara garanterad era julklappar, fyll i formuläret nedan!

God jul! 

 

Beställningsformulär

Leverans

3 + 5 =