DANIEL TOTTIE

JAG HETER DANIEL TOTTIE, ÄR 35 ÅR OCH BOR I ROSLAGEN.

Jag har en enorm passion för mat och älskar att laga mat. Jag har alltid varit oerhört intresserad av råvarorna och dess ursprung, grunden till allting. Det föll sig därför väldigt naturligt att flytta ut till landsbygden efter 10 år av Stockholms pulserande krogliv.

Här får jag närhet till djur och natur, jordbruk och skog. Extra varmt om hjärtat ligger jakt, friluftsliv och utomhusmatlagning.

 

Efter 3 år på Stockholms Hotell- och restaurangskola har jag jobbat på ett 20-tal restauranger och vidareutbildat mig till köksmästare på Restaurangakademin.

Under mina glansdagar i Stockholm var jag med och skapade och drev Restaurang Gotland och Gute Grill i Stockholm. Det var en fantastiskt spännande resa på 3 år fyllt av framgångar. Bland annat fick jag den ärofyllda omnämningen i Guide Michelin samt fick vara med i Tv4 nyhetsmorgon och laga mat inför hundratusentals tittare.

På Nobelefterfesten 2014 ansvarade jag för maten i ett rum fyllt av skog, temat var givetvis ”skog och vilt” och jag serverade egengjorda vildsvinssalami och rökta älghjärtan.

 

Sedan jag flyttade upp till Roslagen har jag frilansat, gästspelat och varit med och byggt upp flera restauranger. Bl.a. Edblad i Gåsvik, Fejans Skärgårdskrog, S/S Norrtelje, Såstaholm, Sigtuna Stadshotell mf.

Jag har drivit företaget Totties Mat sedan 2014, som började som ett enmansföretag tills jag träffade min kompanjon Marcus Backman. Det var startskottet för en fantastisk resa!

Min passion för jakt och charkuterier resulterade i att jag 2017 tog min hobby lufttorkade charkuterier till en ny professionell nivå.

Passionen för jakt och mat ledde 2021 till att jag tillsammans med Youtube-kanalen ”Jakt är Jakt” börjat göra matlagningsfilmer riktade till jägare.