DANIEL TOTTIE

JAG HETER DANIEL TOTTIE, ÄR 33 ÅR OCH BOR I ROSLAGEN.

Jag har en enorm passion för mat och har alltid älskat att laga mat. Jag har alltid varit oerhört intresserad av råvarorna och dess ursprung, grunden till allting. Det föll sig därför väldigt naturligt att flytta ut till landsbygden efter 10 år av Stockholms pulserande krogliv. Här får jag närhet till djur och natur, jordbruk och skog. Extra varmt om hjärtat ligger allt som växer vilt och alla vilda djur som springer runt i skogen.

Efter 3 år på Stockholms Hotell- och restaurangskola har jag jobbat på ett 20-tal restauranger och vidareutbildat mig till köksmästare på Restaurangakademin.

2010-2013 var jag kökschef på Restaurang Gotland och Gute Grill i Stockholm; två lokalpatriotiska konceptkrogar som byggde på att ta tillvara och hylla de Gotländska råvarorna. Det var en fantastiskt spännande resa på 3 år fyllt av framgångar. Bland annat fick jag den ärofyllda omnämningen i Guide Michelin som 26 åring samt fick vara med i Tv4 nyhetsmorgon och laga mat inför hundratusentals tittare.

Sedan jag flyttade upp till Roslagen 2013 har jag hunnit med mycket. Jag har frilansat, gästspelat och varit med och byggt upp flera restauranger. Bl.a. Edblad i Gåsvik, Fejans Skärgårdskrog, S/S Norrtelje, Såstaholm, Sigtuna Stadshotell mf.

 

December 2014 var jag på Nobelefterfesten och ansvarade för maten i ett rum fyllt av skog, temat var givetvis ”skog och vilt” och jag serverade egengjorda vildsvinssalami och rökta älghjärtan. Ett framgångsrikt samarbete tillsammans med Stockholms Internationella Restaurangskola.

 

Jag har drivit företaget Totties Mat sedan 2014, då jag även träffade min kompanjon Marcus Backman. Det var startskottet för en fantastisk resa!

 

Hittills har vi grillat hundratals hela djur, lagat maten åt mängder av bröllop och ett gäng storslagna events. Totties Mat har vårt stora kök i Älmsta utanför Norrtälje sedan 2017.

2018 drog jag tillsammans med kocken och vännen Andreas Mattson igång projektet ”Med Styrkan Av Roslagen”.
Ett varumärke för hantverksmässiga kvalitetsprodukter för restaurang och butik. Och efter 5 års experimenterande med lufttorkade korvar fick min handvevade, lufttorkade Salami, äntligen se butikernas och restaurangernas ljus! De har på kort tid blivit en stor succé i Roslagen. Vårt sortiment består i dagsläget av 4 produkter och finns hos ett 20 tal återförsäljare. Vi finns i gårdsbutiker, saluhallar, restauranger och ICA-butiker.