Filmer

Här samlar vi inspirerande filmer som vi medverkat i.

Tillsammans med Jakt Är Jakt, Nordens största jaktkanal på Youtube har Tottie spelat in ett par episoder av ”Vilterian”.

I dessa filmer är det fokus på grillat och fokus på viltkött! Vi blandar inspiration med underhållning, humor och jakt. Filmerna är inspelade på vackra Hammartorps trädgårdar och skogarna utanför Stridsby gård på Väddö i Roslagen.

I alla avsnitt använder vi antingen lägereld eller våra älskade  vedeldade OFYR-grillar.

Alla recept från dessa filmer hittar ni hos: https://www.jaktarjakt.se/recept

Se, njut och låt er inspireras!

Avsnitt 1: Vildsvinsribs och vildsvinstacos

Tottie och Jompen lagar vildsvinsribs med egenBBQ-sauce på grillade frukter och grönsaker. Till Förrätt bjuds det på vildsvinstacos!

Avsnitt 2: Vilsdsvinsporchetta och gräsandstartar

Tottie och Jompen lagar vildsvinsporchetta med grillad greksallad. Till Förrätt bjuds det på tartar på gräsand med asiatiska och norrlänska smaker!

Avsnitt 3: Vildsvinsrygg och solstolsbaguette

Tottie och Jompen lagar vildsvinsrygg ”Sousvide” med grillad rattatouille och gremolata. Till Förrätt bjuds det på en solstolsbaguette med vildsvinssalami, grillad portabello, burgarcheddar och krasse.

Avsnitt 4: Grillat och konfiterad hjortslägg och cevice på dovhjort

Tottie och Jompen lagar rimmat, grillat och konfiterat dovhjortslägg med massa vårprimörer och ramslöksaioli. Till Förrätt bjuds det på en Ceviche, som normalt sett är en peruansk fiskrätt men denna gång görs på dovhjort.

Avsnitt 5: Tre midsommarrätter med Ramslök och viltkött

Tottie och Jompen börjar avsnittet med en spännande jakt. Därefter lagar vi dovhjortscarpaccio med svenska smaker. Grillar vildsvins med hemgjord kimchi och avslutar med en färskpotatissallad med en syrlig ramslöksdressing som vi toppar med en sotad dovhjortsrygg!

Säsong 2: Avsnitt 1: Pulled Wildboar Burger

Tottie har fått ett dåligt pass på jakten, som man då gör drar han fram grillgallret för att slänga ihop en grym hamburgare till dom andra jägarna! Bli suktad av ett makalöst recept på Pulled-Wildboar-Burger. Serveras med en syrlig och fräsch coleslaw!

Säsong 2: Avsnitt 2: Vildsvinskebab

Trött på att grilla korv? Tottie har den perfekta lösningen! Lär dig göra en grym vildsvinskebab som inte tar mycket längre tid än att fippla fram ett par trötta korvar. Helt enkelt den perfekta jaktlunchen! Serveras med en tzaziki och snabb-feferoni!

Säsong 2: Avsnitt 3: Skogsrisotto med rökt vildsvin

I veckans avsnitt gör Tottie den perfekta risotton med vildsvin som har blivit rökt på ett minst sagt spektakulärt sätt! Risotto med prästost, skogssvamp, tryffel, äpple och enrisrökt vildsvin!

Säsong 2: Avsnitt 4: Grillad hjort, rakt på glöden

I detta avsnitt grillar Tottie ”rakt på glöden” denna enkla och rustika matlagningsmetod  ger snabbt en intensiv grillyta och en rökig, sotig och smakrik grillsmak! Trots enkelheten blir det en väldigt elegant anrättning!

Säsong 2: Avsnitt 5: Magisk rätt på hare

I detta avsnittlagar Tottie en rätt på hel hare! Men istället för att tillaga hela haren på samma sätt så fokuserar han på att låta varje detalj bli behandlad på det sätt den förtjänar. Med jordärtsckockscreme, snabbsyrade bär och en buljong smaksatt med choklad blir det en riktig hit!

Säsong 2: Avsnitt 6: Mustig och elegant gulasch

I detta avsnitt lagar Tottie en riktig klassiker: En gulasch! Men det speciella med denna gulasch är att han gör den i två steg för att ha full kontroll på att alla detaljer blir perfekt kokade! Att Tottie dessutom uppmuntrar till att slakta bottenskiktet på frysboxen är ju bara ett plus!