MARCUS BACKMAN

JAG HETER MARCUS BACKMAN ÄR 33 ÅR OCH BOR I HAMMARSTRAND!

Mina stora passioner här i livet kretsar alla kring just mat! Jag jagar, fiskar, odlar och läser så mycket jag bara kan och hinner. Det brukar märkas när jag har gjort maten av de anledningarna. Utöver matlagningen så är jag en livsnjutare som gillar att vara i naturen så mycket som möjligt med mina två barn och sambo.

 

Efter restaurangskolan i Åre har jag jobbat på många restauranger, både i Jämtland och i Stockholmstrakten. Har jobbat på F12 Grill åt Melker Andersson, Såstaholm, Skåvsjöholm mf. Jag har varit kökschef för 3 restauranger, Restaurang ”Aqua” Grand Hotell Saltsjöbaden, Fejans Skärgårdskrog och Hotell Hammarstrand.

På Fejans Skärgårdskrog var jag kökschef 2014, ett väldigt hektiskt år med en fantastiskt solig sommar och lyckades få omnämning i Whiteguide som en bekräftelse på att man gjorde ett bra jobb. Då jag även träffade min kompanjon Daniel Tottie.

Jag har varit med och drivit och arbetat med företaget Totties Mat sedan 2015. Det har varit och är fortfarande en fantastisk resa som ständigt utvecklas! 

Allt detta har gjort mig väldigt flexibel i matlagandet. Men det är grillandet som jag verkligen älskar mest av allt!