MARCUS BACKMAN

JAG HETER MARCUS BACKMAN ÄR 33 ÅR OCH BOR I HAMMARSTRAND!

Mina stora passioner här i livet kretsar alla kring just mat! Jag jagar, fiskar, odlar och läser så mycket jag bara kan och hinner, det brukar märkas när jag har gjort maten av de anledningarna. Utöver matlagningen så är jag en livsnjutare som gillar att vara i naturen så mycket som möjligt med mina två barn och sambo.

Vad har då jag lyckats göra under mina yrkesår som kock/kökschef?

Efter restaurangskolan i Åre har jag jobbat på många restauranger, både i Jämtland och i Stockholmstrakten. Har jobbat på F12 Grill åt Melker Andersson, Såstaholm, Skåvsjöholm mf. Jag har varit kökschef för 3 restauranger, Restaurang ”Aqua” Grand Hotell Saltsjöbaden, Fejans Skärgårdskrog och Hotell Hammarstrand.

På Fejans Skärgårdskrog var jag kökschef 2014, ett väldigt hektiskt år med en fantastiskt solig sommar och lyckades få omnämning i Whiteguide som en bekräftelse på att man gjorde ett bra jobb. Då jag även träffade min kompanjon Daniel Tottie.

Sedan 2015 har jag från och till varit med och arbetat tillsammans företaget Totties Mat. Det har varit och är en fantastisk resa! Hittils har vi grillat hundratals hela djur, lagat maten åt mängder av bröllop och ett gäng storslagna events. Totties Mat har sitt stora kök i Älmsta utanför Norrtälje sedan 2017.

Under lågsäsongen då grillarna får vila brukar jag frilansa på inspirerande restauranger. Bl.a. Pontus Frithiof, Såstaholm, Sigtuna Stadshotell, Villa Tottebo mf.

Allt detta har gjort mig väldigt flexibel i matlagandet. Men det är grillandet som jag verkligen älskar mest av allt!