MED STYRKAN AV ROSLAGEN

Med Styrkan av Roslagen är ett varumärke av Totties Mat i samarbete med Andreas Mattsson.

Historien startade under våren 2018. Kockarna Daniel Tottie och Andreas Mattsson älskar båda mathantverk, och de hade varsin specialitet. Andreas gillade att göra egen fermenterad chilisås och Tottie gillade att göra lufttorkade korvar. De bestämde de sig för att slå ihop de båda intressena. Resultatet blev en serie hantverksprodukter som går under namnet Med styrkan av Roslagen.

Vårt sortiment består av ett flertal produkter som alla baseras på fermenterad chili.

 

 

Med styrkan av Roslagen är ett väldigt nytt och spännande projekt och ingen vet riktigt vart vi är på väg. I vårt kök i Älmsta blandar vi kreativt experimenterade med en rejäl dos av matglädje. Vår filosofi är att vi ska lyfta och förena de styrkor som finns i Roslagen.

 

Vårt sortiment består i dagsläget av 4 produkter och finns hos ett 20 tal återförsäljare. Vi finns i gårdsbutiker, saluhallar, restauranger och ICA-butiker. Som namnet avslöjar är Roslagen vårt hjärta men våra hantverksprodukter sprider sig sakta men säkert som ringar på chilsåsytan…

 

Följ vår resa på Instagram: @medstyrkanavroslagen

Såsen – Med Styrkan av Roslagen

En fermenterad chilisås med smak av vitlök, lagerblad och kryddpeppar. Såsen används framförallt som bordssås och är ett bättre och mildare alternativ till tabascon. Passar utmärkt till det mesta, kött, fisk, fågel, äggrätter, grönsker eller helt enkelt som salladsdressing.

Sambal Lemon – Med Styrkan av Roslagen

En fermenterad chilipasta smaksatt med vitlök och saltlagrade citroner. Sambal Lemon är så god att många äter en sked rätt uppochner eller doppar sitt chips eller gurkstav i. Sambal Lemon passar även utmärkt i mat och kan förgylla vilken klassisk rätt som helst. Blanda den i din burgarfärs eller pensla ut den över din ugnsbakade lax. Eller varför inte klicka ut den på din hembakade pizza?

Salamin – Med Styrkan av Roslagen

En mjölksyrad handvevad hantverkskorv gjord på glada grisar från Roslagskött. Korven stoppas i naturtarm och får mjölksyras ca 1 månad i kontrollerat klimat. Korven kryddas med chili, restprodukten från Såsen, vitlök och svartpeppar och får en hög smak och en hög syra. Salamin gör sig suveränt skivad i tunna skivor som snackskorv till en god öl eller en flaska vin. Passar även utmärkt som pålägg i en varm macka eller att toppa pizzan med efter den kommit ur ugnen.

Fredagskryddan – Med Styrkan av Roslagen

En kryddblandning baserad på restprodukten från tillverkningen av Såsen. Kryddblandningen är framtagen för att vara en lyxigare, ärligare och fantastiskt mycket godare variant av den klassiska ”Tacokryddan”. Men en högre och bättre smak, fri från tillsatser och socker tar den ditt fredagsmys till nya höjder. Passar även utmärkt till övrig mat, som grillkrydda eller till en böngryta för att få till den rätta tex-mex-touchen!

Roslagsketchup – Med Styrkan av Roslagen

En riktig kock-ketchup, såsom vi tycker en ketchup ska vara. Ketchupen baseras på mjölksyrade grönsaker och smaksätts med kaffebönor, äkta kanel och koranderfrö. Ketchupen är beyydligt mer smakrik än en traditionell ketchup och den lilla sötman som finns kommer från grönsakernas naturliga sötma och honung från Herräng Biodling. Roslagsketchup hör hemma i finrummen såväl som till korvgrillningen.