MED STYRKAN AV ROSLAGEN

Smakrikt och experimenterande mathantverk
Mathantverk Norrtälje

Med Styrkan av Roslagen är ett varumärke av Totties Mat i samarbete med Andreas Mattsson.

Historien startade under våren 2018. Kockarna Daniel Tottie och Andreas Mattsson älskar båda mathantverk, och de hade varsin specialitet. Andreas gillade att göra egen fermenterad chilisås och Tottie gillade att göra lufttorkade korvar. De bestämde de sig för att slå ihop de båda intressena. Resultatet blev en serie hantverksprodukter som går under namnet Med styrkan av Roslagen.

Vårt sortiment består av ett flertal mathantverk som alla baseras på fermenterad chili.

 

 

Med styrkan av Roslagen är ett väldigt nytt och spännande projekt och ingen vet riktigt vart vi är på väg. I vårt kök i Älmsta blandar vi kreativt experimenterade med en rejäl dos av matglädje. Vår filosofi är att vi ska lyfta och förena de styrkor som finns i Roslagen.

Vårt sortiment består i dagsläget av 3 produkter och finns hos ett 20 tal återförsäljare. Vi finns i gårdsbutiker, saluhallar, restauranger och ICA-butiker både lokalt i Norrtälje men också på många andra platser i landet. Som namnet avslöjar är Roslagen vårt hjärta men våra hantverksprodukter sprider sig sakta men säkert som ringar på chilsåsytan. Komplett lista på återförsäljare beräknas komma under 2020.

Vi finns numera även i webshop! Hos Singö Choklad kan ni beställa våra produkter och få levererat av posten! Singö Choklad har även fantastiska hantverkspraliner och massa annat gott!

https://www.singochoklad.se/delikatesser/med-styrkan-av-roslagen.html

Såsen – Med Styrkan av Roslagen

En fermenterad chilisås med smak av vitlök, lagerblad och kryddpeppar. Såsen används framförallt som bordssås och är ett bättre och mildare alternativ till tabascon. Passar utmärkt till det mesta, kött, fisk, fågel, äggrätter, grönsker eller helt enkelt som salladsdressing.

Sambal Lemon – Med Styrkan av Roslagen

En fermenterad chilipasta smaksatt med vitlök och saltlagrade citroner. Sambal Lemon är så god att många äter en sked rätt uppochner eller doppar sitt chips eller gurkstav i. Sambal Lemon passar även utmärkt i mat och kan förgylla vilken klassisk rätt som helst. Blanda den i din burgarfärs eller pensla ut den över din ugnsbakade lax. Eller varför inte klicka ut den på din hembakade pizza?

Roslagsketchup – Med Styrkan av Roslagen

En riktig kock-ketchup, såsom vi tycker en ketchup ska vara. Ketchupen baseras på mjölksyrade grönsaker och smaksätts med kaffebönor, äkta kanel och koranderfrö. Ketchupen är beyydligt mer smakrik än en traditionell ketchup och den lilla sötman som finns kommer från grönsakernas naturliga sötma och honung från Herräng Biodling. Roslagsketchup hör hemma i finrummen såväl som till korvgrillningen.

XXX – Med Styrkan av Roslagen

En ny, än så länge hemlig produkt väntas till sommaren 2020.