TOTTIES SKAFFERI

Smakrikt och spännande mathantverk i Roslagen

Totties Mat älskar mathantverk! Våra skafferiprodukter bygger på väletablerade klassiker, som vi valt att göra vår egen version utav.

Under alla våra år ute på grillfester och event har somliga recept hängt med, somliga har utvecklats och de har gång på gång efterfrågats! ”Kan man köpa den här såsen någonstans?”

Flera utav våra produkter gjordes tidigare under varumärket ”Med styrkan av Roslagen” som var ett varumärke med fermenterad chili som röd tråd. Recepten är fortfarande desamma, bara med ny design och varumärke.

Mathantverk Norrtälje
 
Såsen
Fermenterad chilisås med känsla och karaktär

En fermenterad chilisås med smak av vitlök, lagerblad och kryddpeppar. Såsen används framförallt som bordssås och är ett bättre och mildare alternativ till tabascon. Passar utmärkt till det mesta, kött, fisk, fågel, äggrätter, grönsaker eller helt enkelt som salladsdressing.

 

Sambal Lemon
Fermenterad sambal med självförtroende och citroner

En fermenterad chilipasta smaksatt med vitlök och saltlagrade citroner. Sambal Lemon är så god att många äter en sked rätt uppochner eller doppar sitt chips eller gurkstav i. Sambal Lemon passar även utmärkt i mat och kan förgylla vilken klassisk rätt som helst. Blanda den i din burgarfärs eller pensla ut den över din ugnsbakade lax. Eller varför inte klicka ut den på din hembakade pizza?

 
Roslagsketchup
Mustig och het! Så som vi tycker en ketchup ska vara!

Ketchupen baseras på mjölksyrade grönsaker och smaksätts med kaffebönor, äkta kanel och korianderfrö. Ketchupen är betydligt mer smakrik än en traditionell ketchup och den lilla sötman som finns kommer från grönsakernas naturliga sötma och honung från Herrängs Biodling. Roslagsketchup hör hemma i finrummen såväl som till korvgrillningen.

 
Totties BBQ
Smakrik och rökig! Så som vi tycker en BBQ-sås ska vara!

BBQ-såsen baseras på alspånsrökta äpplen och tomater! Vi smaksätter den med ingefära, chili, örter och vitlök. Vi sötar den med honung och sirap. BBQ-såsen är väldigt smakrik utan att vara stark och är den garanterat mest ärliga BBQ-såsen du hittar på hyllan. Totties BBQ-sås hör hemma till grillat eller om du vill ha en den äkta grillade känslan på din mat.

Grymt god marinad
Kryddig och fyllig! Så som vi tycker en marinad ska vara!

Marinaden baseras på mjölksyrade grönsaker! Vi smaksätter den med svampsoya, rött vin, ingefära, chili, örter och vitlök. Vi sötar den med honung. Marinaden är väldigt smakrik och bra saltad. Marinera gärna köttet med marinaden ett par timmar innan du ska grilla, gärna dagen innan. Marinaden innehåller ordentligt med salt men beroende på hur mycket marinad man häller på så kan man behöva salta lite extra vid grillningen eller efteråt.

Grillkrydda
Tar grillningen till en helt ny nivå!

Vår grillkrydda är en unikt smakrik och ärlig grillkrydda! Vi håller oss borta från socker och ger endast en smakförhöjande grundsälta. Grillkryddan baseras på fermenterad torkad chili. Vi använder oss av skal och kärnor som vi silar bort när vi tillverkar ”Såsen”. Inget får gå till spillo! Denna restprodukt medför dessutom en unik smakupplevelse med karaktär. Grillkryddan passar till allt, mest självklart är kanske att den passar som en rubb till en härlig köttbit.

 
Tacokrydda
Tar fredagsmyset till en helt ny nivå!

Vår tacokrydda är en unikt smakrik och ärlig tacokrydda! Vi håller oss borta från socker och ger endast en smakförhöjande grundsälta. Tacokryddan baseras på fermenterad torkad chili. Vi använder oss av skal och kärnor som vi silar bort när vi tillverkar ”Såsen”. Inget får gå till spillo! Denna restprodukt medför dessutom en unik smakupplevelse med karaktär. Tacokryddan passar till allt, mest självklart är kanske att den passar till en tacoköttfärs.

 
Grillsalt
Med smak av rök och aska

Vårt grillsalt är ett rökt havssalt som vi smakat upp med aska gjort på förkolnad purjolök. Vi har länge gjort detta grillsalt i små mini-burkar och haft som visitkort på våra grillfester och event. Men efter att fått frågan ca 1000 gånger har vi tillslut valt att komma ut med vårt berömda salt i butik. Grillsaltet passar till allt, men tanken med grillsaltet ska tillföra smakerna av grillat till maträtter som du inte grillat. Låt oss säga att det regnar och du inte är så sugen på att grilla så kan du fortfarande få smaken och känslan.

Vårt sortiment finns idag hos flertalet återförsäljare. Gårdsbutiker, saluhallar, restauranger och ICA-butiker både lokalt i Norrtälje men också på många andra platser i landet.

Klicka på denna text för att komma till vår sida ”Återförsäljare”.

Vi har ingen egen webshop! Vi rekommenderar istället Singö Choklad där ni kan beställa våra produkter och få levererat av posten! Singö Choklad har även fantastiska hantverkspraliner och massa annat gott!

https://singochoklad.se/skafferi/totties-mat/